Online winkelen: Het verschil tussen mannen en vrouwen

Online winkelen: Het verschil tussen mannen en vrouwen

Ben jij ook eerder geneigd online aankopen te doen als je in een emotionele bui bent? Dat het koopgedrag van mannen en vrouwen anders is, was ons al duidelijk. Mannen worden dan ook niet zozeer beïnvloed door emotie wanneer het om internet shoppen gaat, maar wel door iets anders. 

Uit een onderzoek onder meer dan duizend mannen en vrouwen blijkt dat mannen vijf keer zo vaak als vrouwen een bestelling plaatsen op internet onder invloed van drank of drugs. Het gebruik hiervan heeft consequenties voor hun bestelgedrag, ze bestellen eerder dingen die ze niet nodig hebben. Maar het blijkt sowieso zo te zijn dat mannen vaker spijt hebben van hun online aankopen dan vrouwen.

Vrouwen bestellen naast uit emotie ook omdat ze korting krijgen. Hier krijgen ze later een schuldgevoel over, omdat ze toch meer geld uitgeven dan ze eigenlijk zouden moeten doen. Mannen bestellen wel weer vaker dingen die ze niet nodig hebben. Zij willen graag boven een bepaald bedrag uitkomen om op de verzendkosten te kunnen besparen. Hierdoor doen ze heel wat nutteloze aankopen.

Fotocredits:
Vriendinnen Online

Share This