Olijfolie gaat flink in prijs stijgen

Olijfolie gaat flink in prijs stijgen

Olijfolie is een fijn product dat je kunt gebruiken om te bakken, maar ook voor door je salade. Het is gezond en veel mensen maken er dan ook regelmatig gebruik van. Olijfolie is al niet echt goedkoop, maar het gaat binnenkort nog veel duurder worden. 

Dit komt door mislukte oogsten in met name Italië. Daar hadden de olijven namelijk te lijden onder een bacterie waar nog geen bestrijdingsmiddel voor is gevonden. Daarnaast is de olijvenvlieg zeer actief geweest. Deze vlieg legt eitjes in de olijf waardoor hij beschadigd raakt. Hij verschimmeld en valt hierdoor van de boom. Overleefd hij het wel, dan levert hij olijfolie van slechte kwaliteit.

Dit alles zorgt ervoor dat er veel minder olijven zijn dan dat er vraag naar is. Het gevolg is dat de kosten flink omhoog zullen gaan. De prijs van een fles olijfolie zou best eens met meer dan zestig procent kunnen gaan stijgen. Een enorme stijging voor een product dat sowieso al niet heel goedkoop is. Het is dus slim om vast een voorraadje in te slaan nu de prijzen nog op het oude niveau liggen.

Fotocredits:
Abels Wijnen

Share This