Oei! Tien procent van de vrouwen weigert te betalen voor eerste date

Oei! Tien procent van de vrouwen weigert te betalen voor eerste date

Vrouwen feministisch? Nou, alleen als het ze uitkomt dan! Er is weer eens een onderzoekje gedaan naar het betalen van de eerste date. En ja, we zijn nog steeds hopeloos ouderwets. Ongeveer tien procent van de vrouwen weigert te betalen voor de eerste date.

Want een eerste date, die moet de man voor zijn rekening nemen. Het is al best schokkend dat er nog steeds vrouwen zijn die zo denken. Maar misschien nog wel meer verontrustend is het feit dat tachtig procent van de mannen vindt dat zij de eerste date moeten betalen. Gemiddeld is hij hier wel 55 tot 110 euro voor kwijt. Heel wat geld!

Vrouwen zijn bovendien ook niet bereid zoveel geld te betalen voor een date. Sommige vrouwen willen best betalen, maar dan willen ze niet meer dan 20 tot 54 euro kwijt zijn. Overigens is slechts 17% van de vrouwen bereid de gehele rekening van de eerste date voor haar rekening te nemen.

Het is ook best lastig. Als de vrouw de man de rekening laat betalen, is ze niet feministisch genoeg, maar als de vrouw de rekening betaalt, voelt de man zich in zijn eer aangetast. Misschien is de rekening splitten dan toch wel de beste oplossing.

Fotocredits:
Jordan Grey Consulting

Share This