NS geeft meeste geld terug bij vertraging

NS geeft meeste geld terug bij vertraging

We kunnen met z´n allen heel wat klagen als de trein weer eens vertraging heeft. Maar de NS waar we zoveel kritiek op hebben, heeft wel de meest soepele regeling voor geld terug bij vertraging. Al bij een kwartier vertraging kunnen reizigers geld terug krijgen. 

Dat kwartier is wel alleen van toepassing op de flitstrein tussen Breda en Amsterdam, maar ook bij de andere vertragingen is de NS gul. Bij een half uur vertraging krijg je de helft van de prijs van je kaartje terug en na een uur wordt zelfs het hele kaartje door de NS vergoed.

Dit is wel even anders dan andere treinmaatschappijen. Bij de Thalys krijg je bij een uur vertraging de halve ritprijs terug, en pas na twee uur heb je recht op het hele bedrag. Dit bedrag wordt overigens uitgekeerd in coupons die je binnen een jaar bij Thalys moet besteden. Wil je het geld liever op je bankrekening, dan krijg je maar de helft.

In België krijg je weliswaar het hele kaartje vergoed bij een uur vertraging, maar voor alles wat onder de zestig minuten zit, krijg je niets. In Duitsland en Frankrijk krijg je na twee uur vertraging slechts de helft van je kaartje terug. Zo slecht hebben we het hier dus niet met de NS!

Fotocredits:
Treinreiziger

Share This