Noodkreet in jurkje van de Primark?

Noodkreet in jurkje van de Primark?

Primark is een ontzettend populaire winkelketen dankzij het grote assortiment, maar ook vooral de extreem lage prijzen. Je kunt gemakkelijk tassen vol nieuwe kleding shoppen zonder echt veel geld kwijt te zijn. Heel leuk voor onze portemonnee natuurlijk, maar er komen ook schokkende berichten over slechte werkomstandigheden in het nieuws. 

Al lang wordt getwijfeld over de omstandigheden waarin de werknemers van Primark in het buitenland verkeren. Want zulke lage prijzen, dat kan toch alleen maar betekenen dat de arbeiders worden uitgebuit? Afgelopen week kwam de Engelse Rebecca in het nieuws die in het label van haar jurkje de tekst Forced to work exhausting hours vond. Het was er met de hand ingenaaid.

Primark wil graag onderzoek doen naar het label in het jurkje. De vraag is natuurlijk of dit werkelijk een noodkreet uit het buitenland is waar de kledingstukken wellicht onder slechte werkomstandigheden worden gemaakt. Feit blijft dat de lage prijzen van de Ierse winkelketen verdacht zijn.

Bron:
NOS

Share This