Nog steeds geen goedkope benzine

Nog steeds geen goedkope benzine

De olieprijs daalt, maar nog steeds betalen we veel voor het tanken bij de pomp. Sterker nog, benzine is juist weer duurder geworden. Je betaalt dus een hoge prijs voor het voltanken van je auto. Hoe kan dit? 

De olieprijs is sterk gedaald, maar toch stijgt de gemiddelde benzineprijs in ons land. Dat heeft meerdere oorzaken. Ten eerste is het zomer en dat betekent dat de vraag naar benzine stijgt. Veel mensen gaan met de auto op vakantie en moeten dus veel tanken. Om die reden ligt de benzineprijs elk jaar rond deze periode wat hoger.

Naast dat er veel benzine nodig is in Europa, gaat er ook nog eens benzine naar Amerika. Amerikanen zijn echte grootverbruikers, zeker nu ze weer wat meer niet zo zuinige auto´s hebben. Bovendien is de koers van de euro ten opzichte van de dollar momenteel niet gunstig door de situatie in Griekenland. Aangezien de benzineprijs in dollars wordt berekend, is dat een nadeel voor ons.

Ga je op vakantie met de auto? Dan loont het dus nog steeds om in goedkope landen als Luxemburg te tanken omdat de prijzen hoog liggen en dat dus veel verschil uit kan maken.

Fotocredits:
Niham

Share This