Nederlanders sparen het meest voor vakantie

Nederlanders sparen het meest voor vakantie

Nederland is een spaarzaam land. We houden van zekerheid en zijn dan ook actieve spaarders. Het blijkt zo te zijn dat wij het land zijn dat het meest spaart voor een vakantie. Bijna alle Nederlanders hebben hun reis dan ook al voor vertrek helemaal bij elkaar gespaard. 

In andere landen betalen mensen (een deel van) hun vakantie pas achteraf. Wij Nederlanders hebben de reis keurig van te voren bij elkaar gespaard. Bovendien gaan we er vanuit dat de vakantie wel eens duurder uit zou kunnen vallen dan van te voren gedacht werd. Daar maken we ons weinig zorgen over omdat we genoeg gespaard hebben.

Daarnaast zijn we zuinig met onze centen voor we naar het buitenland vertrekken. In andere landen geven mensen veel uit aan de vakantievoorbereidingen. Een zonnebankje, bezoek aan de kapper of een personal trainer voor de laatste winterkilo´s; dat zijn dure uitgaven zo vlak voor de reis. Veel Nederlanders geven niet of nauwelijks geld uit aan dit soort dingen voor ze op vakantie gaan.

Ben je ook aan het sparen voor een vakantie? Dan is het verstandig om een aparte spaarrekening voor dit doel te openen zodat je precies weet wat je te besteden hebt. Het is fijn als je al enig idee hebt van waar je de vakantie door gaat brengen. Dat motiveert namelijk om hard door te sparen.

Fotocredits:
Women Online

Share This