Nederlanders nemen eigen eten mee bij een dagje uit

Nederlanders nemen eigen eten mee bij een dagje uit

Nederlanders gaan ongeveer één keer per jaar een dagje uit naar een pretpark of de dierentuin. Niet alleen de toegangsprijzen liggen hoog, maar ook het eten en drinken in de parken is duur. Daarom kiezen veel mensen er voor eigen eten mee te nemen. 

Wanneer je een dagje weg wilt, is het verstandig om van te voren naar aanbiedingen te kijken. De toegangsprijzen liggen namelijk vrij hoog en er valt al snel wat te besparen via een kortingsactie. Een andere manier om minder geld uit te geven is het meenemen van eigen eten en drinken.

De horeca in pretparken en dierentuinen loopt veel omzet mis doordat mensen in hun eigen eten en drinken voorzien. Door de hoge prijzen nemen veel gezinnen een goed gevulde rugzak mee. Wanneer de prijzen lager zouden liggen, zouden veel meer mensen er voor kiezen om ter plekke wat te halen.

De horeca moet er dan ook alles aan doen om consumenten te verleiden met aantrekkelijke aanbiedingen of speciale producten. Op dit moment bestaat het assortiment nog voor een te groot deel uit duur fastfood. Hier zouden andere keuzes bij moeten komen om het aantrekkelijker te maken.

Fotocredits:
Pixabay

Share This