Nederlanders lopen niet warm voor online huren of verhuren

Nederlanders lopen niet warm voor online huren of verhuren

Er zijn steeds meer sites in opkomst waar je voor een klein bedrag spullen kunt huren of verhuren aan anderen. Dit gaat bijvoorbeeld om een klusjes, eten, een woonruimte voor een aantal dagen of een auto. Nederlanders lopen hier echter nog niet zo warm voor. 

In sommige landen zijn sites waar je voor weinig geld bij iemand thuis kunt slapen of een auto kunt huren van iemand anders heel populair. Het is dan ook goedkoop en het brengt je met andere mensen in contact. Wanneer je zelf verhuurt, houd je nog wat geld over aan je spullen als je ze zelf toch niet nodig hebt.

Toch houden de meeste Nederlanders hier niet zo van. Slechts tien procent heeft ervaring met dit soort sites. Veel mensen zijn bang dat hun spullen kapot gaan en zien op tegen de afspraken die ze moeten maken. Het uitlenen van kennis, boeken, huishoudelijke hulp en klusjes gebeurt het vaakst, maar weinig Nederlanders zijn bereid hun auto of woning uit te lenen.

De Nederlanders die wel regelmatig gebruik maken van het online leen en uitleen systeem zijn er over het algemeen erg tevreden over. Vooral de sites Ticketswap (waarbij je tweedehands tickets kunt kopen), Thuisafgehaald (om maaltijden te delen) en Peerby (voor het lenen van spullen van mensen in de buurt) zijn populair. Als je goedkoop een slaapplek wilt vinden in het buitenland kun je goed terecht bij Airbnb. Daarnaast is Uber een bekende site. Hier kun je terecht voor het delen van een auto.

Fotocredits:
Platform Social Business

Share This