Nederlanders lopen 1,5 miljard euro aan spaarrente mis

Nederlanders lopen 1,5 miljard euro aan spaarrente mis

We sparen meer dan ooit, maar dat betekent ook dat we heel wat spaargeld mislopen. Nederlanders zijn namelijk slapende spaarders. Dat wil zeggen dat we wel graag geld op onze spaarrekening zetten, maar niet kijken naar de beste rente. Zonde, want zo lopen we 1,5 miljard euro per jaar mis! 

Uit een onderzoek van LeasePlan Bank onder duizend Nederlanders bleek dat we heel wat spaarrente laten liggen. Want sparen doen we graag in dit kleine landje, maar blijkbaar verdiepen we ons er toch te weinig in. Twee derde van de Nederlanders heeft dan ook geen idee hoeveel rente hij krijgt. Meer dan de helft bestaat uit slapende spaarders. Zij wisselen nooit van bank en laten hun spaargeld dus gewoon staan, wat de rente ook is.

Jammer, want als we dat wel zouden doen, zou dat al gauw zo´n twee tot driehonderd euro per huishouden per jaar opleveren. En dat geld kan weer allemaal worden besteed aan leuke dingen. We sparen namelijk het meest voor een reis, gevolgd door geld voor onze woning en lekker uit eten gaan. Overigens zijn het vooral de vrouwen die graag voor hun inrichting sparen. Mannen leggen liever wat geld opzij voor een auto.

Bron:
LeasePlan Bank

Fotocredits:
Bau Wohn Welt

Share This