Nederland bijna beste pensioenstelsel

Nederland bijna beste pensioenstelsel

Sommige mensen kunnen heel wat klagen over hun pensioen, maar zo slecht hebben we het hier in Nederland niet. Sterker nog, ons land staat op nummer twee op de lijst met landen met het beste pensioenstelsel ter wereld. Alleen in Denemarken doen ze het nog beter dan hier. 

Op één na beste pensioenstelsel

Adviesbureau Mercer vergeleek het pensioenstelsel van vijfentwintig landen met elkaar. Aan de hand van vijftig indicatoren werden deze pensioenstelsel met elkaar vergeleken. Nederland kwam goed uit de test, we eindigden op de tweede plek. Dit hebben we vooral te danken aan een toename van de spaartegoeden van huishoudens.

Andere landen in de top vijf

De eerste plek wordt dus ingenomen door Denemarken. Op nummer drie staat Australië, gevolgd door Zweden en Zwitserland. In deze landen hebben ze het dus ook goed voor elkaar. De andere twintig landen moeten nog wat gaan verbeteren om ook ooit in de top vijf terecht te kunnen komen.

Kan er nog wat verbeteren?

Kan er dan ook aan het Nederlandse pensioenstelsel nog wat verbeteren? Ja zeker! De overheid zou het nog aantrekkelijker kunnen maken om extra te sparen voor het pensioen. Daarnaast kan het opgebouwde kapitaal beter beschermd worden tegen fraude en faillisement van bedrijven.

Het is ook vooral belangrijk om zelf goed bewust te zijn van je eigen pensioen. Hoe staat het er voor met jouw pensioen? Heb je al eens gekeken op hoeveel geld je straks recht hebt als je stopt met werken? En wordt het al tijd om wat extra geld bij elkaar te gaan sparen? Het is belangrijk hier op tijd mee bezig te zijn, want hoe vroeger je begint, hoe minder moeite het kost om een goed bedrag bij elkaar te sparen. Meer informatie hierover kun je vinden in ons blog over jouw eigen pensioen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This