Morgen is het Warme Truiendag

Morgen is het Warme Truiendag

Het is winter en ook vandaag zijn de temperaturen weer laag. Het lijkt dan misschien erg aanlokkelijk om de verwarming een graadje hoger te draaien, maar je kunt veel geld besparen door dat niet te doen. Morgen is het daarom Warme Truiendag. Een dag waarop je de verwarming juist een beetje lager zet! 

De verwarming een paar graden lager zetten, het is zo gek nog niet. Je bespaart zo niet alleen geld, het is ook beter voor het milieu. Op de site van Warme Truiendag is het mogelijk om uit te rekenen voor hoeveel minder CO2 uitstoot jij zorgt door de temperatuur iets te laten dalen.

Maar eerlijk is eerlijk, ook voor onze portemonnee is het erg fijn om de verwarming minder hard te laten werken. Als je hem overdag één graad lager zet, bespaar je jaarlijks al zo´n vijftig euro. De lagere temperatuur went snel en zo kun je geld besparen zonder het echt door te hebben.

Je kunt ook extra geld besparen door je verwarming laag te zetten wanneer je weg bent. Al een uur voor je gaat slapen, kun je de temperatuur laten dalen. Het duurt immers nog even voor je dit door hebt. Het isoleren van je huis is ook zeker aan te raden voor mensen die graag iets goeds doen voor het milieu en hun portemonnee.

Morgen, vrijdag 6 februari, is het dus Warme Truiendag. Dat betekent dat de verwarming even omlaag gaat, en je een extra dikke trui uit de kast kunt trekken. Doe jij ook mee?

 

Share This