Minder energiekosten tijdens de winter

Minder energiekosten tijdens de winter

We hebben een zachte periode achter de rug gehad, maar er lijkt nu toch echt wel meer kou aan te komen. Niet zo gek, want we zitten tenslotte bijna in december. Helaas zorgt kou ook voor hoge stookkosten. Gelukkig zijn er wel wat manieren om te besparen op je energiekosten tijdens de koude wintermaanden. 

Verwarming graadje lager

Het klinkt misschien gek, maar ook als het koud wordt buiten kun je je verwarming best een graadje lager draaien. Trek een dikke trui aan en kruip ´s avonds gezellig onder een dekentje op de bank. Veel romantischer en bovendien een stuk zuiniger. Je raakt er bovendien snel aan gewend dat het thuis iets minder warm is.

Droge lucht

Je zou zeggen dat je de ramen dicht moet laten wanneer het buiten koud is, maar dat is niet helemaal waar. Het beste kun je je huis namelijk een kwartiertje per dag luchten. Zo heb je niet alleen weer lekker frisse lucht binnen, ook wordt de lucht een stuk droger. En droge lucht warmt gemakkelijker op dan vochtige lucht. Zo is je huis binnen no time weer helemaal warm.

Zit samen in dezelfde ruimte

Hebben jullie een groot huis? Zoek elkaar dan eens op in dezelfde kamer. Dit is heel gezellig, en het scheelt je ook veel energie. Op deze manier hoef je namelijk maar één ruimte te verwarmen in huis.

Korter douchen

Een warme douche in de winter is natuurlijk heerlijk, maar het is niet zo goed. Niet alleen kost het veel energie, ook is het slecht voor je huid. Door de warmte droogt je huid namelijk veel sneller uit. Kies liever voor een iets minder warme douche en sluit af met een minuutje koud. Dit is namelijk goed voor je weerstand, je krijgt er glanzende haren van en het scheelt flink wat energiekosten.

Fotocredits:
Pixabay

Share This