Mensen willen overstappen naar een andere bank

Mensen willen overstappen naar een andere bank

De afgelopen tijd is er heel wat gedoe geweest rondom de grote banken. Er zijn steeds meer mensen die willen overstappen naar een andere bank, omdat ze genoeg hebben van de bonuscultuur die bij grote banken heerst. Veertig procent zou graag naar een andere bank willen. 

Het televisieprogramma Kassa deed een onderzoek onder twaalfduizend mensen. Hieruit bleek dat veel klanten van de grote banken ING, ABN Amro en Rabobank willen overstappen. Zij vinden het niet terecht dat er zulke grote bonussen worden uitgekeerd aan het hoogste personeel van deze banken. Dit is dan ook de nummer één reden om over te willen stappen. Op nummer twee worden de kosten van de betaalrekening genoemd en op nummer drie staat de slechte service.

Triodos, ASN bank en Regiobank profiteren hiervan, want zij trekken de ontevreden klanten aan. Deze meer kleinschalige banken worden wel gewaardeerd. De eerste rekeningen zijn al opgezegd naar aanleiding van het debat over salarisverhogingen, maar er zullen er waarschijnlijk meer volgen.

Fotocredits:
IEX Geld

Share This