Meer verdienen in een gift economy?

Meer verdienen in een gift economy?

In de huidige maatschappij draait alles om geld. Je staat ’s ochtends vroeg op om op tijd voor die eigenlijk toch best wel saaie baan van je te komen, maar je zult wel moeten, want je moet geld verdienen. De Amerikaanse Adrian Hoppel was daar klaar mee, en besloot voortaan alleen nog maar gratis te werken.

Ik hoor je denken: gratis werken? Ja maar, hoe kun je dan rondkomen? Nou, simpel. Adrian Hoppel werkt volgens het principe van de gift economy. Deze webdesigner besloot zijn betaalde baan op te zeggen en vervolgens alleen nog maar te designen als gift. Klanten kunnen gratis bij hem terecht en hij vertrouwt er op dat zij hem iets terug zullen geven voor zijn werk.

Adrian werkt niet meer op basis van het geld dat hij voor een opdracht krijgt, maar doet zijn uiterste best om een zo goed mogelijk product af te leveren zodat zijn klant tevreden is. Doordat klanten hem zelf een passende beloning kunnen geven voor dit werk, is de prioriteit de relatie met zijn klanten en hun tevredenheid.

Het idee is dat we mensen meer moeten vertrouwen, dan zullen we ook meer verrast worden in het leven. Adrian Hoppel verdient nu zelfs meer dan dat hij voorheen deed. En dat allemaal op basis van het vertrouwen dat hij aan zijn klanten schenkt. Zo is iedereen tevreden en draait niet alles om geld.

Fotocredits:
Adrian Hoppel

Share This