Meer mensen kiezen voor verhoogd eigen risico

Meer mensen kiezen voor verhoogd eigen risico

Het minimale eigen risico bij je zorgverzekering is de afgelopen periode flink verhoogd. Toch zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor een nog hoger eigen risico. Op deze manier hopen ze geld te besparen op hun jaarpremie. 

Iedereen heeft een minimaal eigen risico van 375 euro. Wanneer je dit eigen risico echter vrijwillig verhoogt, kan dat flink wat geld besparen op jaarbasis. Je premie wordt er namelijk goedkoper van. Je kunt kiezen voor een verhoging tot maximaal 875 euro.

Voor sommige mensen pakt het goed uit. Zij besparen inderdaad geld omdat ze minder premie hoeven te betalen en hun eigen risico niet vol maken. Tien procent van de verzekerden met een maximaal eigen risico maakt dit eigen risico uiteindelijk helemaal vol en is dus heel wat minder voordelig uit.

Van te voren kun je natuurlijk nooit weten hoe dat jaar zal verlopen. Je kunt dan ook alleen kiezen voor een verhoogd eigen risico wanneer je de kosten kunt betalen op het moment dat dit nodig zou zijn. Anders is het toch echt verstandig om wat meer premie te betalen en een lager eigen risico te hebben.

Fotocredits:
Prijscheck

Share This