Maak een eigen pensioenpotje!

Maak een eigen pensioenpotje!

Waarschijnlijk ben je nu vooral bezig met het geld dat je op het moment maandelijks binnen krijgt, maar heb je ook wel eens nagedacht over je pensioen? Je spaart hier automatisch voor als je in loondienst bent, maar heb je enig idee hoeveel je straks na je pensionering krijgt uitbetaald? 

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de mensen verwacht dat hun pensioen te weinig zal zijn om goed van rond te kunnen komen. Heb jij enig idee hoe het er bij jou voor staat? Hoe lang het misschien ook nog duurt voordat je deze leeftijd bereikt hebt, het kan toch verstandig zijn hier vast naar te kijken. Wanneer je er nu achter komt dat je wel erg weinig pensioen krijgt, kun je tenslotte vast beginnen met sparen.

Pensioenpotje

Want het is zeker verstandig om naast het pensioen dat je automatisch opbouwt ook zelf nog een pensioenpotje te maken. Zo lang je het kunt missen, kun je maandelijks een bepaald bedrag op een aparte spaarrekening zetten. Op deze manier heb je later net even wat extra, en dat is wel zo´n fijn idee.

Wil je meer weten over je pensioen? Lees dan dit blog eens door!

Fotocredits:
Pixabay

Share This