Kun jij deze maand €100 besparen?

Kun jij deze maand €100 besparen?

Het klinkt misschien veel, honderd euro besparen in een maand tijd. Toch kan het best. Zou het niet fijn zijn als je aan het einde van de maand honderd euro over hebt om wat leuks mee te doen of op je spaarrekening te zetten? Het kan op deze manier. 

Denk eens goed na over alle uitgaven die jij doet in een maand. Wat zijn de kosten waar je in totaal minimaal honderd euro op kunt besparen? Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen.

Eten

Ga jij iedere maand uit eten? Daar kun je enorm op besparen! Maar ook als je dat niet doet, kun je toch besparen op je eten. Maak wat vaker een grotere pan en vries de helft in voor een andere dag. Koop verse producten op de markt of bij een plaatselijke boer. Koop geen eten onderweg, maar neem je eigen eten mee. En let goed op aanbiedingen!

Kleding

Heb je echt nieuwe kleding nodig deze maand? Waarschijnlijk niet, maar anders kun je ook proberen het tweedehands te kopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Het is daarnaast verstandig om te investeren in een aantal kwalitatief goede basics waar je lang mee kunt doen, zodat je ook eens een maand geen kleding hoeft te kopen.

Reiskosten

Benzine kost heel wat geld en ook reizen met het openbaar vervoer is niet goedkoop. Neem daarom wat vaker de fiets of kijk of je meer thuis kunt doen. Vergeet ook niet lopend of met de fiets naar de supermarkt te gaan. Heel wat gezonder en ook nog beter voor het milieu!

Energiekosten

Hetzelfde geldt overigens voor energiekosten. Doe lampen uit als je ze niet gebruikt en probeer ook eens een avondje alle lichten vroeg uit de doen. Zo kun je even de tijd nemen voor je partner en ben je tegelijk heel goed bezig. Iets korter douchen elke dag kan ook al verschil maken.

En? Weet jij nog meer manieren om te besparen? Dan moet het makkelijk lukken om minimaal honderd euro te bsparen!

Fotocredits:
Change Your Light

Share This