Kosten voor zorgverzekering

Kosten voor zorgverzekering

Iedereen heeft een zorgverzekering, maar de een is hier actiever mee bezig dan de ander. Alle zorgpremies gaan vanaf 1 januari weer omhoog. De vraag is natuurlijk hoe je ervoor kunt zorgen dat je toch zo min mogelijk betaalt. 

Grote zorgverzekeraars zoals VGZ, Ohra, CZ en zelfs HEMA hebben aangegeven dat de premie het komende jaar omhoog gaat tot wel tien procent. Een groot verschil en flink wat geld op jaarbasis. Nu alle zorgverzekeraars met hun prijzen omhoog gaan, is er nauwelijks meer onderuit te komen. Toch kun je als je een beetje slim te werk gaat wel veel geld besparen.

Je premie is onder andere afhankelijk van je eigen risico, dat kan variëren van €375,- tot €875,-. Met een laag eigen risico betaal je een hogere premie en andersom. Wanneer je dus nauwelijks ziek bent en bijna nooit gebruik moet maken van je eigen risico, zou het wellicht voordeliger kunnen zijn om voor een hoog eigen risico te gaan.

Wel moet je dan natuurlijk geld apart houden om dit eigen risico te kunnen betalen op het moment dat dit nodig is. Dit geldt overigens ook voor aanvullende verzekeringen. Ga goed voor jezelf na of je behoefte hebt aan bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering. Met een goed gebit en nauwelijks problemen is het niet nodig om je extra te verzekeren voor tandartskosten. Je moet alleen wel de behandeling kunnen betalen op het moment dat je dit nodig hebt.

Blijf regelmatig controleren of je nog de juiste zorgverzekering hebt die past bij jouw behoeften. Dit kan een heleboel geld besparen. Door hier actief mee bezig te blijven, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Fotocredits:
18 Jaar en Nu?

Share This