Koopwoningen staan langer te koop

Koopwoningen staan langer te koop

Het zal voor de meeste mensen niet echt nieuws zijn, maar het duurt steeds langer voor er een koper voor woningen wordt gevonden. Gemiddeld staat een woning 23 maanden te koop, bijna twee jaar. 

Dat we nog niet uit de crisis zijn, blijkt uit de verkoopcijfers van woningen. Het duurt nog steeds erg lang voor een huis verkocht is. Bijna twee jaar tevoren zul je moeten beslissen dat je wilt verhuizen, omdat de kans klein is dat je voor die tijd je huis uit kunt.

In Oost-Groningen zijn de problemen helemaal groot. Hier duurt het ongeveer 31 maanden voor woningen verkocht worden. De noordelijke regio is sowieso minder populair, maar met de verontrustende geluiden over gaswinningen en de schade die dit veroorzaakt, zullen nog minder mensen hier een huis kopen.

In Delft en Westland zijn woningen dan juist weer wat sneller verkocht. Hier duurt het gemiddeld 17 maanden voor er een nieuwe eigenaar voor een woning is gevonden. Als je je huis te koop hebt staan, zul je dus nog even geduld moeten hebben. Starters hebben echter geluk met de ruime keuze en lage prijzen.

Fotocredits:
NU.nl

Share This