Kleding kopen per kilo

Kleding kopen per kilo

In Amerika is kleding kopen per kilo al lang ingeburgerd. Heidi Vergeer startte deze bijzondere manier van het verkopen van tweedehands kleding ook in Nederland. In grote schappen komen stapels kleding te liggen die vervolgens per kilo worden afgerekend. Dus houd de weegschaal in de buurt en grabbelen maar!

Heidi Vergeer is eigenaresse van het bedrijf The Vintage Rebel en verkoopt tweedehands kleding in haar winkel in Rotterdam. Een keer in de zoveel tijd organiseert ze speciale Vintage Rebel Events waarbij tweedehands kleding per kilo wordt verkocht. Heidi begon als proef in Rotterdam en toen binnen twee uur alle schappen leeg waren, besloot ze dat ze dit vaker moest doen. Inmiddels heeft ze al meer van deze kilo sales georganiseerd.

Eigenlijk is het idee heel simpel. Je kiest kleding uit de rekken, kunt het passen en dan reken je het af voor €20,- per kilo. Voor dit bedrag kun je ongeveer vier tot zes items kiezen. Bovendien worden prijzen niet afgerond waardoor je ook prima een halve kilo kunt kopen. Op deze manier kunnen klanten de leukste kleding uitzoeken voor een goede prijs en krijgt oude kleding een tweede leven.

Ben je ook benieuwd naar dit unieke concept en zou je graag een kilo sale mee willen maken? Binnenkort verschijnt de nieuwe event agenda op de site van The Vintage Rebel.

Bronnen:
AD
The Vintage Rebel

Foto credits:
The Vintage Rebel

Share This