Kinderen krijgen vijf euro voor hun rapport

Kinderen krijgen vijf euro voor hun rapport

Zes op de zeven kinderen krijgt van hun ouders geld of een cadeautje voor hun rapport. De leeftijd van het kind heeft weinig invloed op de hoogte van het bedrag. Gemiddeld krijgen kinderen vijf euro voor een rapport. Ook het inkomen van de ouders heeft weinig invloed op de hoogte van het bedrag. Maar is het wel goed om kinderen geld te geven voor dit soort dingen?

Sommige ouders zijn geneigd hun kinderen financieel erg te verwennen. Het is heel goed dat kinderen leren om met geld om te gaan. Zakgeld is dan ook echt leergeld voor kinderen. Ze leren hiermee hoe ze moeten sparen en dat ze geen geld uit kunnen geven dat ze niet hebben.

Als ouders financieel gemakkelijk tegemoet kunnen komen aan alle wensen van hun kinderen, wil dit niet zeggen dat ze dit ook moeten doen. Wanneer kinderen namelijk te veel zakgeld of rapportgeld krijgen, leren ze niet dat er ook grenzen zitten aan wat ze zich kunnen veroorloven. Spreek dus een vast bedrag af met je kind voor zakgeld dat niet te hoog ligt en maak eventueel een uitzondering voor een rapport. Maar ook hiervoor gaat het meer om het idee dan dat er echt hoge bedragen gegeven hoeven te worden.

Fotocredits:
Budgi

Share This