Kerstcadeaus worden massaal online gekocht

Kerstcadeaus worden massaal online gekocht

Online winkelen wordt steeds populairder. De laatste jaren zijn steeds meer mensen hun aankopen op internet gaan doen. Kerstcadeaus worden ook regelmatig via een webwinkel besteld. Vandaag wordt het waarschijnlijk de drukste dag ooit. 

Kerstcadeaus kopen

Veel mensen willen nog op het laatste moment wat kerstcadeaus in huis halen. Vroeger deden ze dat in de vaak overvolle winkels, tegenwoordig bestellen veel mensen online. Niet alleen scheelt het een heleboel frustratie wanneer je je niet door de drukte van de winkel heen hoeft te werken, ook is het online veel gemakkelijker om prijzen met elkaar te vergelijken en is het assortiment groter. Bovendien bespaart het gewoon een heleboel tijd.

Tijd over

Vandaag worden nog veel kerstcadeaus gekocht. De meeste webwinkels leveren binnen één of twee dagen, waardoor je de cadeaus nog op tijd in huis hebt voor de feestdagen. De tijd die bespaard wordt door niet meer naar de winkel te gaan, kun je goed op andere manieren besteden. Veel mensen gaan een paar dagen weg met het gezin of brengen een bezoekje aan familie. Nu hoeven ze geen uren meer vrij te maken om ook nog eens cadeaus te kunnen kopen.

Online aankopen doen

Alleen 65-plussers blijven nog wat achter als het om online bestellen gaat. Niet zo gek, want deze generatie is op een heel andere manier opgegroeid. Zij kopen nog het liefst in de winkel zelf en betalen vaak met contant geld. De rest van de bevolking lijkt wel overtuigd te zijn van het gemak van online winkelen. Enkele jaren geleden vonden veel mensen het toch nog wel een groot risico, tegenwoordig rijden er dagelijks meerdere bestelbusjes door de straat om alle online bestellingen af te kunnen leveren. De komende dagen zal het dus helemaal topdrukte worden op de wegen doordat al die cadeaus nog afgeleverd moeten worden.

Fotocredits:
Pixabay

Share This