Jongeren willen afschaffing van het minimumloon

Jongeren willen afschaffing van het minimumloon

Voor jongeren is een speciaal minimumjeugdloon vastgesteld, maar een groot deel van hen vindt dat dit wel mag veranderen. Er is een speciaal jongerenakkoord gesloten waarbij is vastgesteld hoe toekomstige cao´s er uit zouden moeten zien. 

Jongeren zouden evenveel vrije dagen moeten krijgen als volwassenen en het salaris zou niet gebonden moeten zijn aan leeftijd. Veel jongeren zouden het fijn vinden wanneer de lonen zouden meebewegen. Dat wil zeggen dat ze wat extra krijgen wanneer het goed gaat met het bedrijf en ze iets van hun loon inleveren op het moment dat het wat slechter gaat en ze op deze manier misschien kunnen helpen om het bedrijf te laten overleven.

Daarbij zouden ze wel wat zien in een hoogte van het salaris dat gebaseerd is op het functioneren van de werknemer. Wanneer je het goed doet, zou je meer moeten verdienen dan wanneer je weinig presteert op de werkvloer. Dit moet uiteraard wel objectief en meetbaar zijn.

Het is goed dat jongeren op deze manier zelf ook mee kunnen denken over hun rechten en hun werkvoorwaarden. De vraag is natuurlijk wat er uiteindelijk precies gaat veranderen.

Fotocredits:
Moeders

Share This