Je vaste lasten verminderen

Je vaste lasten verminderen

Voor veel mensen zijn vaste lasten de kosten waar ze geen omkijken meer naar hebben, omdat ze maandelijks hetzelfde blijven. Toch is dat jammer, want je zou ook kunnen proberen deze vaste lasten te verminderen. 

Met name gezinnen hebben vaak hoge vaste lasten. Dit zijn de kosten voor bijvoorbeeld het huis, energiekosten en abonnementen. Maandelijks komen deze kosten weer terug, maar eigenlijk wordt er nooit eens kritisch naar gekeken. Is dat niet een beetje jammer?

Natuurlijk zijn er bepaalde kosten die echt niet lager kunnen, maar bij veel kostenposten kun je het toch proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je energierekening? Kijk eens of het zinvol is om over te stappen naar een andere energiemaatschappij of bel even met je huidige leverancier. Soms kunnen ze wel iets voor je regelen, omdat ze maar al te bang zijn dat je naar een ander gaat.

Abonnementen kosten veel geld en je zult ze dus altijd aan moeten passen naar de situatie van dat moment. Een televisiepakket met honderden zenders terwijl hij alleen aan gaat voor het acht uur journaal? Beetje zonde van het geld! En is het echt nodig om een abonnement op een tijdschrift te houden als je er eigenlijk nooit aan toe komt het te lezen? Juist, opzeggen dus!

Fotocredits:
Pixabay

Share This