Is Italië het tweede Griekenland?

Is Italië het tweede Griekenland?

Dat het economisch niet goed gaat in Griekenland wisten we al een tijdje. Dit land heeft met grote problemen te kampen en het is maar de vraag of de euro hier kan blijven. Maar ook Italië blijkt nu een zorgenkindje te zijn. 

Italië heeft een hoge staatsschuld en de economie groeit nauwelijks. Alles lijkt hier stil te staan, er zijn bijna geen hervormingen. We zijn lange tijd vooral met Griekenland bezig geweest, maar misschien vormt Italië nog wel een groter probleem.

Want dat het economisch slecht gaat in dit land is niet alleen vervelend voor de Italianen. De gehele eurozone ondervindt hier de consequenties van. Steeds meer Italiaanse bedrijven gaan failliet en de industrieën zijn zo verouderd dat ze geen concurrentie meer zijn voor andere landen. Bovendien is de staatsschuld gigantisch en dat kan alleen opgelost worden als er weer groei te zien is.

Het is dus nog maar de vraag of Italië in de eurozone kan blijven. Er zal veel moeten gebeuren om dit land weer uit de crisis te trekken. Hiervoor zijn grote veranderingen nodig. Het is maar te hopen dat dit gaat lukken.

Fotocredits:
BNR

Share This