Invoering van vleestaks?

Invoering van vleestaks?

Zou er een vleestaks moeten worden ingevoerd voor varkensvlees? Stichting Varkens in Nood vindt van wel. Er gebeuren namelijk veel vervelende dingen in deze sector waardoor varkens een zwaar leven hebben. Wellicht zou dat verminderd kunnen worden met een belasting. 

Een vleestaks is een extra belasting op vleeswaren die gebruikt kan worden als een soort accijns. Het is bedoeld om mensen te ontmoedigen vlees te kopen. Volgens de organisatie Varkens in Nood is het nodig om deze speciale vleestaks in te voeren op varkensvlees. Hier mankeert namelijk veel aan.

Omstandigheden voor varkens

Er zijn al een tijdje verontrustende berichten over de varkensindustrie. Varkens in Nederland hebben met veel problemen te kampen. Ze groeien erg snel waardoor ze last krijgen van hun botten of kreupel worden. Verkeerd voedsel zorgt voor maagzweren en apatisch gedrag wordt veroorzaakt door verveling. Daarbij zijn de stallen vaak smerig, worden er veel hormonen gebruikt en raken zeugen uitgeput omdat ze aan de lopende band zwanger zijn.

Meer geld

Om deze omstandigheden te kunnen verbeteren en een einde te maken aan deze manier van leven voor veel varkens in Nederland, is het fijn als er meer geld binnen komt. Dit geld zou kunnen komen van een speciale vleestaks. Hierdoor komt er niet alleen meer geld beschikbaar, maar zal de consumptie van varkensvlees misschien ook iets terug lopen. De stichting Varkens in Nood hoopt op deze manier iets aan de problemen te kunnen doen.

Vleestaks

Eerder al werd er door de Partij van de Dieren gepleit voor een vleestaks. Het is nog maar de vraag of deze belasting er daadwerkelijk gaat komen. Wil je zeker weten dat het varken dat jij eet goed behandeld is? Neem dan eens een kijkje op de site van Koop een Varken. Zo heb je in ieder geval goed vlees op je bord!

Fotocredits:
Pixabay

Share This