Investeer in herinneringen

Investeer in herinneringen

Ben je hard aan het sparen voor die nieuwe televisie of auto? Dat is natuurlijk leuk, maar misschien kan je het geld beter ergens anders aan besteden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we gelukkiger worden van geld uitgeven aan herinneringen dan aan spullen. 

Investing in memories is de beste manier om gelukkig te leven. Flink sparen voor een wereldreis bijvoorbeeld. Natuurlijk is een nieuwe auto ook heel fijn, maar van dat zelfde geld kun je maanden op reis gaan. En van dat reizen worden we nou juist zo gelukkig, als dat jouw ding is natuurlijk. Wanneer je niet van reizen houdt, kun je het geld aan andere herinneringen uitgeven.

Veel mensen zijn echter geneigd vooral te sparen voor tastbare dingen. Een nieuwe computer, telefoon of kleding, hier wordt al snel veel geld aan uitgegeven. Je wordt er ook echt even gelukkiger van, maar herinneringen werken veel langer door. Bovendien vormen deze herinneringen een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijkheid. Je mag dus best wat geld aan de kant zetten om straks die reis van je leven te kunnen maken. Noem het een investering!

Fotocredits:
Pixabay

Share This