Inkomen hangt samen met overgewicht

Inkomen hangt samen met overgewicht

Mensen die veel verdienen, hebben minder vaak te maken met overgewicht dan mensen met lage inkomens. Dit klinkt misschien niet zo gek, maar het heeft ook invloed op de wijk waar ze wonen. In wijken met hoge inkomens wordt over het algemeen een stuk gezonder gegeten. 

Overgewicht

Hoe hoog is jouw inkomen? En woon je ook in een wijk die daar bij past? In veel wijken met grote, dure huizen wordt over het algemeen gezonder gegeten dan in de armere buurten. Je zou hier verschillende verklaringen voor kunnen bedenken. Ten eerste is gezond eten wat duurder dan ongezond voedsel. Mensen met een hoger inkomen kunnen dit gemakkelijker betalen en zullen dan ook slanker blijven dan armere mensen die veel goedkoop fastfood eten.

Een tweede reden is het opleidingsniveau. Rijke mensen zijn over het algemeen hoger opgeleid dan arme mensen. Wanneer je een hoge opleiding hebt, zul je ook beter weten wat gezond voor je is en welke voeding je beter kunt laten liggen.

Minder bewegen

Overigens is het wel zo dat mensen die in een wijk met een hoog gemiddeld inkomen wonen, minder bewegen dan mensen die in een armere wijk wonen. In armere wijken is alles dichter op elkaar gebouwd, terwijl rijke wijken juist ruim zijn opgezet. Hier wordt eerder gebruik gemaakt van de auto, terwijl mensen met een laag inkomen veel meer fietsen en lopen.

Waar woon jij?

Woon jij in een wijk die bij je inkomen past? Let dan eens op deze verschillende patronen. Je bent snel geneigd je net als de rest van de buurt te gaan gedragen, maar je blijft het meest gezond als je zelf goed nadenkt. Gezond eten en veel bewegen dus. Ook in een grote woonwijk kun je gemakkelijk de fiets pakken of een blokje om lopen. Daar hoeft je inkomen natuurlijk geen invloed op te hebben.

Fotocredits:
Pixabay

Share This