Hotels steeds populairder

Hotels steeds populairder

Tijdens de jaren van de economische crisis hadden hotels het zwaar te verduren. Nu kunnen ze echter weer opgelucht ademhalen. Het gaat namelijk goed met de Nederlandse economie en daardoor zijn er heel wat mensen die een nachtje weg boeken. 

Toerisme

Er is heel wat toerisme in ons land. Niet alleen komen mensen uit het buitenland dit kleine landje bezoeken, ook gaan we weer veel vaker een nachtje weg in ons eigen land. Als het financieel goed gaat is er immers wel eens wat geld over voor een extraatje. Een nachtje weg is dan natuurlijk altijd leuk!

Hotels

Afgelopen jaar was al een topjaar voor hotels, maar waarschijnlijk wordt dit jaar een nog beter jaar. Het vertrouwen in de economie neemt alleen maar toe en dat is natuurlijk erg positief. Veel mensen kiezen er voor gezellig een weekendje weg te gaan in Nederland en boeken dan een leuk hotel voor de overnachting.

Airbnb

Natuurlijk is er ook veel concurrentie. Zo heb je de site Airbnb waar toeristen een overnachting kunnen boeken bij particulieren in ruim 190 landen. Deze overnachtingen zijn vaak goedkoper dan een hotel en bovendien is de accomodatie meestal bijzonderder. Niet zo gek dus dat de hotels deze concurrentie wel merken. Dit geldt echter vooral voor hotels in grote steden die zich voornamelijk op toeristen richten. Er zijn namelijk ook genoeg zakelijke hotels waarbij de grootste inkomsten komen van zakenmensen die enkele nachten in hun hotel doorbrengen of hier zelfs ook vergaderen.

Horeca

Voorlopig ziet het er dus niet naar uit dat Airbnb echt een groot probleem gaat vormen voor hoteleigenaren. De omzet zal de komende jaren alleen maar stijgen. Net als in de rest van de horeca overigens, de gemiddelde stijging is zo´n 6%. Vooral restaurants doen het goed, bij cafés is er nog minder van de groei te merken.

Fotocredits:
Pixabay

Share This