Hoeveel geld laat jij liggen als student?

Hoeveel geld laat jij liggen als student?

Ben je student? Of heb je een studerend kind? Studenten zitten vaak krap bij kas, maar toch laten ze ook veel geld liggen. Je zou zeggen dat ze alle trucjes kennen om geld te besparen, alleen dat is helaas niet helemaal waar. 

Studenten hebben steeds minder te besteden. Zeker nu de basisbeurs is afgeschaft, kost studeren flink wat geld. De gemiddelde student heeft dan ook niet veel te besteden. Hij moet niet alleen zijn collegegeld betalen, maar ook boeken, de huur van de kamer, zorgkosten en verzekeringen, eten en drinken en alle overige kosten zoals kleding en feestjes.

Zorgtoeslag

Studenten laten echter ook veel geld liggen. Zo blijkt dat vier op de tien studenten geen zorgtoeslag aanvraagt. Dit is een bedrag dat iedere student kan ontvangen en er voor zorgt dat je per jaar maximaal bijna duizend euro terug krijgt.

Belasting

Veel studenten gaan aan het werk om hun studiekosten te kunnen betalen. Wanneer je veel uren vrij hebt naast je college´s kan dit flink wat geld opleveren. In dat geval kan het ook heel gunstig zijn om je studiekosten van de belasting af te trekken. Dit zijn kosten zoals bijvoorbeeld je collegegeld en je studieboeken, maar ook materialen die je aan moet schaffen voor school. Denk maar eens aan een laptop of een speciale veiligheidsbril die je nodig hebt.

Korting als student

Naast deze twee manieren om veel geld terug te krijgen, zijn er natuurlijk nog meer manieren om geld te besparen als je studeert. Denk maar eens aan alle kortingen die je kunt krijgen als je student bent. Het kan dus zeker lonen om even wat tijd te besteden aan het uitzoeken van alle mogelijkheden. Wanneer je hier een beetje rekening mee houdt, bespaar je zo een grote hoeveelheid geld. Daar kun je weer een paar extra biertjes van drinken!

Fotocredits:
Pixabay

Share This