Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Je kent het vast wel, dat kleine symbooltje van een envelop op een trouwkaart dat aangeeft dat het stel dat gaat trouwen graag geld wil in plaats van een huwelijkscadeau. Aan de ene kant handig omdat je niet zelf een cadeau hoeft uit te zoeken, maar aan de andere kant is het bepalen van een geschikt bedrag ook niet altijd makkelijk. Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Het bedrag dat je geeft op een bruiloft is van een aantal dingen afhankelijk. Ten eerste natuurlijk jouw financiële situatie. Ben je student en heb je torenhoge studieschulden? Dan zal niemand een hoog bedrag van jou verwachten. Heb je al jaren een goedbetaalde baan en weinig maandelijkse kosten? Dan kun je best wat extra geld in het envelopje schuiven.

Vervolgens is de vraag hoe goed je de persoon die gaat trouwen kent. Ben je bevriend met het hele stel of ken je slechts één van hen? Zijn het vage kennissen, goede vrienden of zelfs familie? Dit is allemaal van invloed op het bedrag. Vaak kun je ook kijken naar de uitnodiging die je hebt gekregen. Ben je uitgenodigd voor de hele dag? Dan ken je de bruid en bruidegom vast beter dan wanneer je alleen op het feest mag komen. In dat geval kun je ook een hoger bedrag geven. Meestal worden bedragen per stel gegeven. Dit zijn ongeveer de richtlijnen:

  • Kennissen: €25,00 per stel
  • Vrienden of familie: €50,00 per stel
  • Broer / zus: €100,00 – €150,00 per stel

 

Maar zoals gezegd, moet je deze bedragen wel even vergelijken met jouw persoonlijke situatie. Ga vooral af op je gevoel en bedenk je hoeveel jij van je gasten zou verwachten als jij zou trouwen. Kun je echt maar een klein bedrag missen? Zorg dan voor een klein (goedkoop of zelfgemaakt) cadeautje bij het geld, op deze manier laat je zien dat je echt wel veel voor het bruidspaar over hebt maar gewoon niet zo veel geld kan missen.

Als je eenmaal een bedrag hebt gekozen, stop je dit in een envelop die je meeneemt naar de bruiloft. Het is leuk als je er een kaartje bij stopt met een persoonlijke tekst en natuurlijk jullie namen. Helaas is het vaak zo dat bij kleine bedragen geen afzender wordt geschreven. Je kunt beter een klein bedrag geven, maar er wel een super leuke kaart en originele tekst bij zetten. Dit is veel leuker voor het bruidspaar om te krijgen!

Foto credits:
1 Weddingsource

Share This