Hoeveel geef jij uit aan ontspanning?

Hoeveel geef jij uit aan ontspanning?

Ontspanning is heel belangrijk, zeker als je een drukke baan hebt. Maar aan de meeste vormen van ontspanning zit ook een prijskaartje verbonden. Zo zijn vakanties ontzettend duur, maar betaal je ook veel geld voor bijvoorbeeld sport of muziekles. Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan ontspanning?

Het CBS maakte onlangs bekend dat Nederlandse gezinnen jaarlijks zo´n 6000 euro neerleggen voor ontspanning. Het grootste deel daarvan gaat op aan vakantie. Ieder jaar kost dat ongeveer 2200 euro. Er wordt ook regelmatig buiten de deur gegeten of een drankje op het terras gedronken. Horeca kost dan ook 1300 per jaar. Ontspanning is echter niet alleen buiten de deur. In huis wordt geld uitgegeven aan games, speelgoed, planten, huisdieren, tv´s, camera´s en boeken. Jaarlijks kost dit zo´n 1500 euro. De overige 1000 euro wordt besteed aan sport, muziekles en uitjes.

Overigens is het ook heel goed mogelijk om gratis te ontspannen. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling door het bos, breng een bezoekje aan het strand of ga een stuk fietsen!

Fotocredits:
Stress Detox

Share This