Hoeveel geef jij op vakantie uit per dag?

Hoeveel geef jij op vakantie uit per dag?

Niet iedereen is zich bewust van hun uitgaven op vakantie. Ongeveer een kwart van de mensen is op vakantie meer met hun uitgaven bezig dan thuis, 36% is er evenveel mee bezig en 41% minder. Weet jij al wat je ongeveer te besteden hebt op vakantie?

De kosten van de reis en accomodatie weet je vaak van te voren, wanneer je al geboekt hebt. Ter plaatsen ben je echter ook nog heel wat geld kwijt. De hoeveelheid geld die je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van het land, het aantal personen en hoe luxe jullie het willen hebben.

Zo is Europa een stuk duurder dan bijvoorbeeld Azië, maar zijn er ook binnen Europese landen grote verschillen te vinden. Vanzelfsprekend ben je meer geld kwijt als je met meer mensen reist. Jonge kinderen zijn vaak voordeliger. Als je iedere dag uit eten gaat, kunnen de kosten hoog oplopen. Je kunt er ook voor kiezen om veel zelf te koken.

Een richtbedrag voor een gezin op vakantie in een Europees land is zo´n €100,- per dag. Maar let op: er zijn mensen die met veel minder toe kunnen of er juist gigantisch overheen gaan. Bepaal van te voren je budget om vast een inschatting te kunnen maken van de totale kosten en ook op vakantie iets bewuster met je geld om te gaan. Natuurlijk kun je altijd meer of minder uitgeven, maar dan weet je dat in ieder geval.

Fotocredits:
Plus Online

Share This