Hoe word ik rijk?

Hoe word ik rijk?

Hoe word ik rijk is een vraag die veel gesteld wordt. Natuurlijk word je niet zo maar rijk, tenzij je de staatsloterij wint, maar die kans is nihil. Toch kan iedereen uiteindelijk een flinke hoeveelheid geld opsparen en hiermee steeds een beetje rijker worden. Hoe? Nou zo!

Beperk je uitgaven

Je zou zeggen dat kleine uitgaven niet zoveel uitmaken als je echt rijk wilt worden, maar dat is toch het begin. Als je bijvoorbeeld iedere dag thuis een boterham smeert in plaats lunch op je werk te kopen, bespaar je in een jaar wel €1.000! Stoppen met roken kan je op jaarbasis zo’n €2.000 besparen en ook het stopzetten van abonnementen die je niet gebruikt levert een paar honderd euro op. Denk goed na over alles wat je koopt zodat je niet in een impuls aankopen doet die je helemaal niet nodig hebt. Wanneer je iets zuiniger leeft, kun je zo €2.000 tot €5.000 per jaar besparen.

Rente

Al die besparingen moet je natuurlijk ergens kwijt kunnen. Open daarom een spaarrekening waar je aan het begin van de maand een vast bedrag op zet. Doordat je dit aan het begin van de maand doet, weet je zeker dat je dit bedrag niet per ongeluk aan iets anders uitgeeft. Kies een spaarrekening met een hoge rente zodat je steeds wat meer geld spaart. Als je aan het einde van de maand nog geld over hebt, zet je dit ook op de spaarrekening.

Salarisverhoging

Stap naar je baas toe op het moment dat jij vindt dat je salarisverhoging verdient. Zorg ervoor dat je stevig in je schoenen staat en duidelijk kan maken waarom je het echt verdiend hebt. Dus kom met voorbeelden en toon aan in welke opzichten je gegroeid bent. Wanneer je die salarisverhoging gekregen hebt, kun je dit het beste voor een groot deel sparen. Je was tenslotte toch gewend aan je oude salaris en kon hier makkelijk mee rondkomen. Gun jezelf een klein extraatje voor het harde werken en stort de rest op een spaarrekening. Je mist niks, want eerst had je dat geld ook niet!

Geloof in jezelf

Natuurlijk spaar je iedere maand een vast bedrag, maar daarnaast zul je ook veel vertrouwen moeten hebben in jezelf. Bedenk wat je doelen zijn en hoe je die gaat bereiken. Alleen als je in jezelf gelooft, kun je de energie vinden om door te blijven zetten. En onthoud, hoe meer geld je hebt, hoe makkelijker je nog meer geld kunt maken. Geld kun je namelijk gemakkelijk omzetten in aandelen of je vangt rente op je spaargeld. Zo word je beetje bij beetje steeds rijker.

Fotocredits:
In My Opinion

Share This