Hoe vraag je een creditcard aan?

Hoe vraag je een creditcard aan?

Wanneer je veel reist of regelmatig wat op internet koopt, zul je wel gemerkt hebben dat je vrijwel altijd een creditcard nodig hebt. Voor het boeken van hotels, het kopen van vliegtickets of het bestellen van producten uit het buitenland is dit een veelvoorkomende betaalwijze. Maar hoe vraag je zo´n creditcard aan? 

Een creditcard is heel handig om te hebben, omdat je zonder creditcard niet gebruik kunt maken van bepaalde diensten of producten. Zo zul je in het buitenland bijvoorbeeld vrijwel altijd een creditcard nodig hebben op het moment dat je een auto wilt huren. Alleen dan moet je er natuurlijk wel een hebben!

Welke aanbieder?

Er zijn heel wat aanbieders als het op creditscards aankomt. Hoe kun je een keuze maken uit al deze verschillende soorten kaarten? Ten eerste is er een verschil tussen MasterCard en Visa. Dit zijn beide goede creditcards die bijna overal geaccepteerd worden. American Express heeft bijvoorbeeld veel minder acceptanten. De verschillen tussen MasterCard en Visa zijn dan ook klein.

De grotere verschillen vindt je voornamelijk bij de aanbieders van de kaart. Zo kun je een creditcard bij banken bestellen als ING en ASN, maar je kunt ook kiezen voor een creditcard van Visa zelf, of van bedrijven zoals Bijenkorf en ANWB. Deze verschillende kaarten hebben verschillende tarieven en voorwaarden. Zo is de kaart van ANWB relatief goedkoop, maar moet je daarvoor ook lid zijn van de ANWB zelf.

De verschillen zitten over het algemeen in de kosten, service, veiligheid en wat extra voordelen. Zoek eens een paar verschillende aanbieders op en kijk wat hun voorwaarden zijn. Wat is het bestedingslimiet? Hoe lang ben je beschermd bij aankopen? En wat is je jaarlijkse bijdrage?

Kosten van een creditcard

Een creditcard kost, net als een bankrekening, geld. De jaarlijkse bijdrage ligt gemiddeld tussen de €15,- en €40,-. De tarieven voor het opnemen van geld verschillen ook per bank. Kijk hier dus even goed naar.

Aanvragen

Niet iedereen kan zomaar een creditcard aanvragen. Je betaalt hiermee pas achteraf, dus de aanbieder van de creditcard loopt een risico. Tenslotte kun jij grote aankopen doen waarvan later blijkt dat je het niet kunt betalen. Om dit risico te verkleinen, kijken aanbieders streng naar jouw inkomen. Je zult dan ook door moeten geven wat je dienstverband is en hoeveel je maandelijks netto binnenkrijgt. Nog geen vaste baan omdat je aan het studeren bent? Er zijn ook speciale creditcards voor jongeren.

Fotocredits:
Pixabay

Share This