Hoe ga je om met je persoonlijke financiën

Hoe ga je om met je persoonlijke financiën

Iedereen wil weten hoe hij of zij om moet gaan met geld, we willen allemaal wel meer geld op onze bankrekening hebben om de dingen te doen waar we van houden, om voor de mensen te zorgen die ons dier zijn. Om gewoon financieel gezien een stabiel leven te leiden zonder te hoeven bikkelen om het tot de volgende maand te moeten halen. Maar jammer genoeg is het voor velen erg moeilijk om op dat niveau te komen.

We hebben geen les gehad in hoe je nu goed moet omgaan met je geld, en vaak hebben onze ouders ook geen idee hoe je nu er voor zorgt dat je persoonlijke financiën op orde houdt. Met deze post hoop ik er vandaag voor te zorgen dat je een nieuwe trick leert om goed te zorgen voor je geld.

Hoe ziet jouw situatie er uit?

Het is een van de moeilijkste dingen om te doen. Maar het moet gebeuren. Als je je doel wilt bereiken is het natuurlijk nodig dat je weet hoe je situatie er nu uitziet, wees duidelijk en laat niks achter kijk naar hoeveel je verdient en aan wat je het nu weg geeft, en wees streng schrijf alles op.

Om je bankafschrift nu te bekijken en er actief mee bezig bent door bijvoorbeeld alles op een rijtje te schrijven merk je vast wel wat je af kunt snijden en geloof me er zijn genoeg dingen die je kunt afsnijden. Denk maar bijvoorbeeld aan abonnementen waar jij niet alle voordelen van mee pakt misschien heb je je ooit opgegeven voor een gratis proefmaand en nooit afgemeld en betaal je nu €12,99 p.m aan iets dat je toch niet gebruikt.

Die €12,99 lijkt misschien wel een klein bedrag maar ik weet 100 % zeker dat er meerdere van dit soort ‘’deals’’ in je bankafschrift schuilen. Denk maar een aan je telefoon abonnement, Autoverzekering, Netflix, Youtube of Skillshare. Al die aanbiedingen die in de eerste instantie wel goed lijken, Maar als jij het niet vaak genoeg gebruikt je duur komt te staan (letterlijk).

Spendeer minder dan dat je verdient

Dit klinkt als iets vanzelfsprekends maar je zult verbaast zijn als je ziet hoe het nu komt dat je iedere maand aan het bikkelen bent om het aan het einde van de maand te komen. Zorg er dus voor dat je altijd minder spendeert dan dat je verdiend dit is een van de bekendste financiële concepten om je aan te houden omdat je anders nooit vooruit gaat in het leven, financieel gezien dan.

Je moet bepaalde dingen opofferen

Om het leven te leiden dat je wilt leiden zul je opofferingen moeten maken. Je kunt niet ieder weekend weer uit eten met je vrienden, Je kunt niet mee lopen met alle nieuwe trends die je op instagram ziet staan, je kunt niet meer iets kopen zonder bij na te denken of je het wel echt nodig hebt. Of de prijs die je bereid bent om te betalen het aantal uur dat je ervoor hebt moet werken wel waard is. Al deze dingen moet je rekening houden, Maar dan heb je uiteindelijk wel je geld bespaard en met dit geld kun je weer sparen en dit brengt mij op mijn volgende punt…

Sparen

Sparen is extreem belangrijk in de economie van nu je weet nooit wat er kan gebeuren en daarom is het dus cruciaal dat je iedere maand wat geld opzij zet op je spaarrekening. Denk bijvoorbeeld een noodfonds oprichten voor jezelf om er zeker van te zijn dat wat er ook gebeurt jij een kussentje hebt waar je op terug kunt vallen als het niet helemaal lekker loopt in het leven. Stel je voor dat je een ongeval hebt, of dat je koelkast kapot gaat of dat je je baan verliest.

Jij mag zelf bepalen hoeveel geld je op je noodfonds wilt zetten. Maar over het algemeen is het handig om in je noodfonds 5x je kosten van levensbehoud te sparen. Zo weet je dus dat als je bijvoorbeeld wordt ontslagen je nog 5 maanden makkelijk kunt overleven met het geld van de noodfonds en in de tussentijd kun je dus opzoek naar ander werk.

Share This