Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Het boeken van een goedkoop vliegticket is een heuse sport waar een grote dosis geluk bij komt kijken. Ben je op zoek naar vliegtickets voor je volgende vakantie? Maak dan eens gebruik van deze tips.

1.) Vroeg boeken

Over het algemeen kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken. Hoe later je bent, hoe hoger de prijzen zullen worden. Twijfel dus niet te lang! Er zijn echter ook uitzonderingen op de regel. Bij budget airlines zoals Ryanair zijn de prijzen juist vier tot zes weken voor vertrek het voordeligst.

2.) Vlieg ’s nachts

’s Nachts vliegen is misschien niet zo fijn voor je nachtrust, maar de tickets zijn dan wel goedkoper. Dit komt omdat de landingsrechten op Schiphol dan een stuk goedkoper zijn.

3.) Bagagekosten

Prijsvechters bieden hele goedkope tickets aan, maar vaak moet je je bagage los betalen en de kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Let dus even op de voorwaarden voor je een ticket boekt.

4.) ’s Avonds laat of ’s ochtends vroeg boeken

Luchtvaartmaatschappijen zijn ingesteld op zakenmensen die overdag boeken. Wil je een goedkoper ticket? Kijk dan eens naar de prijzen ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg.

5.) Vergelijk

Sowieso moet je altijd alle prijzen vergelijken. Kijk eerst op sites die tickets van meerdere luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Als je daar een goed ticket hebt gevonden, kun je nog op de site van de betreffende luchtvaartmaatschappij kijken of zij het ticket goedkoper aanbieden, maar de kans is zeker aanwezig dat de tickets daar juist duurder zijn.

6.) Kies een drukke vlucht

Drukke vluchten zijn goedkoper dan minder populaire vluchten. Wil je naar Philadelphia? Dan kun je beter een ticket boeken naar New York, dat is een stuk goedkoper.

7.) Pakketreizen

Wil je een vliegticket en hotel boeken? Kies dan voor een pakketreis bij bijvoorbeeld Arke of een andere reisorganisatie. Dit is goedkoper dan wanneer je het allebei los boekt.

Fotocredits:
Fizzling

Share This