Hoe betaal je een tussenjaar?

Hoe betaal je een tussenjaar?

Een jaartje er tussenuit, of je nou aan het studeren bent of een baan hebt, veel mensen zouden het wel willen. In dat jaar kun je een mooie reis gaan maken en de tijd nemen voor jezelf. Maar hoe kun je dat betalen? 

Natuurlijk zitten er kosten verbonden aan een tussenjaar. Flink hoge kosten zelfs, want je moet gewoon door blijven betalen voor vaste kosten in Nederland terwijl je ook geld aan reizen kwijt bent en misschien wel nauwelijks inkomen hebt. Hoe ga je dat dan allemaal financieren?

Werkvakantie

De eerste mogelijkheid is een werkvakantie. Je gaat dan wel reizen, maar op je bestemming begin je met een baantje. Zo kun je geld verdienen en ben je toch in een andere omgeving. Een ander voordeel is dat je de lokale bevolking en cultuur beter leert kennen dan wanneer je er als toerist verblijft. Een nadeel hiervan is dat je niet de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Je moet steeds rond dezelfde plek blijven en kunt niet het hele land door reizen.

Sparen

Je zou er ook voor kunnen kiezen vooraf in Nederland vast geld bij elkaar te sparen. Je deelt het jaar dan op in twee delen. Het eerste halfjaar werk je keihard en probeer je zo min mogelijk geld uit te geven. Het tweede halfjaar ga je reizen en kun je al dat verdiende geld weer uitgeven. Op deze manier kost een jaar er tussenuit je eigenlijk vrijwel niets.

Richtbedrag

Wanneer je gaat sparen, is het belangrijk van te voren een richtbedrag in je hoofd te hebben. Ga op internet op zoek naar ervaringen van andere mensen. Vaak kun je al veel vinden over de kosten die je ter plekke ongeveer zult maken. Je moet namelijk niet alleen je vlucht en overnachtingen betalen, maar ook eten en drinken en toegangskaartjes.

Fotocredits:
Pixabay

Share This