Hoe bespaar je geld tijdens je vakantie?

Hoe bespaar je geld tijdens je vakantie?

De vakantieperiode is weer aangebroken. Een paar weken naar de zomerzon daar knapt een mens echt van op. Maar hoe kan je je bestedingspatroon tijdens je vakantie in toom houden zodat er ná de vakantie ook nog geld is? Voor gezinnen met schoolgaande kinderen is augustus vaak een dure periode vanwege alle schoolspullen.

Het laatste wat je wilt is geldzorgen ná een fijne en ontspannen vakantie. Maar ja, de vraag is dan: “hoe bespaar je geld tijdens je vakantie?” Hier volgen enkele tips waar je echt wat aan hebt zonder dat je meteen als een gierige of zuinige Hollander wordt bestempeld.

1. Boek een appartement in plaats van hotel

Parijs - AirbnbHet is tegenwoordig erg eenvoudig om een appartement te vinden op een leuke locatie in een grote stad. Websites als Airbnb en Roomorama beschikken over een enorm aanbod aan appartementen, huizen maar ook kamers bij mensen thuis. Een appartement is meestal een stuk goedkoper dan een hotel. Je kan dan bovendien gewoon boodschappen doen en wanneer je wilt zelf voor je maaltijden zorgen. Leuke bijkomstigheid is dat je zo tijdens je vakantie tussen de lokale mensen bevindt.

 

 2. Vermijd zoveel mogelijk de toeristische plekken

Vermijd zoveel mogelijk de toeristische plekkenTerrasjes en restaurants op de meest toeristische locaties zijn heel aanlokkelijk maar dit zijn ook bij uitstek de duurste plekjes om je drankje of maaltijd te nuttigen. Vaak valt dan de kwaliteit ook nog eens erg tegen. Ga dus naar plekken waar veelal locals komen. Vaak zijn leuke, authentieke restaurantjes te vinden in kleine straatjes binnen enkele honderden meters van de toeristische pleinen. Vooraf wat research doen op internet kan je enorm helpen bij het vinden van de leukste eet- en drinkgelegenheden.

3. Toeristenpas

Hoe bespaar je geld tijdens je vakantie?De meeste grote steden bieden wel een toeristenpas aan. Hiermee krijg je tegen een veel voordeliger tarief toegang tot veel interessante bezienswaardigheden. Vaak kan je er ook onbeperkt mee reizen in het openbaar vervoer. Ook zijn er vouchers aanwezig die korting geven op geselecteerde restaurants en winkels. Een ander leuk voordeel is bijvoorbeeld in New York waar je met de CityPass bij veel attracties gebruik kan maken van VIP-ingangen waardoor je de wachtrij kan overslaan.

 

4. Vermijd als het even kan taxi’s

Taxi New YorkTaxi’s zijn bijna nergens zo duur als in Nederland (Amsterdam in het bijzonder). Dat neemt nog niet weg dat het vervoer per taxi nog altijd een stuk duurder is dan per openbaar vervoer. Met taxi’s loop je ook het risico dat je wordt afgezet bij het betalen van de rit. Als je wel met de taxi gaat maak dan van te voren een prijsafspraak of zorg ervoor dat de chauffeur de taximeter aanzet.

 

5. Ga naar een plaatselijk toeristenkantoor

ToeristenkantoorAls je in een onbekende stad bent dan is het zeker zinvol om naar een toeristenkantoor te gaan. Zij kunnen je advies geven over actuele activiteiten, festivals en bezienswaardigheden die je niet terugvindt in de standaard reisgidsen. Als je het toeristenkantoor uitloopt dan heb je gelijk een beeld van wat je wilt doen, waar en wanneer. Dit bespaart je dan naast geld ook nog eens tijd. Ga wel zo snel mogelijk na aankomst naar een toeristenkantoor. Ook al verblijf je niet in een hostel, het is soms best handig om er even binnen te lopen. Hier weet het personeel bij uitstek waar je goedkoop aan activiteiten kan deelnemen en waar je leuk kan uitgaan.

6. Zet je mobiele internetverbinding uit

Hoe bespaar je geld tijdens je vakantie?Gelukkig wordt het gebruik van de mobiele telefoon (binnen Europa) steeds goedkoper. Dat neemt nog niet weg dat je nog steeds voor onaangename verrassingen kan komen te staan bij thuis komst. In het buitenland bellen en internetten op je mobiel is nog altijd een stuk duurder dan in Nederland. Beperk het dus zoveel mogelijk en maak gebruik van Wifi waar het kan. Ben je buiten Europa dan is het raadzaam om een lokale telefoonkaart te kopen.

Share This