Het roer om: Geld inleveren voor passie

Het roer om: Geld inleveren voor passie

Je hebt het helemaal voor elkaar: een goede baan met absurd hoog salaris, een geweldig huis en je kunt ieder jaar een paar keer op vakantie. Toch voelt er iets niet helemaal goed. Je mist de passie en vraagt je af of het niet eens tijd wordt voor iets anders. Het moment is aangebroken dat je het roer gaat omgooien. 

Toegegeven, weinig mensen zullen in deze luxe positie zitten dat ze voldoende geld hebben om zomaar iets anders te gaan doen. Toch kun je ook best je leven drastisch veranderen als je wat minder te besteden hebt. Het zal even zwaar worden, dat zeker, maar soms is het nodig om je hart te volgen. Hoe pak je dit aan?

Stap 1: Hoe wil je dat jouw leven er uit ziet?

Allereerst zul je moeten bepalen hoe je wilt dat je leven er uit gaat zien. Je mist iets op dit moment. Komt dat omdat je werk te weinig uitdaging biedt? Of heb je geen passie in je werk? Heb je veel geld en zou je daar eigenlijk iets goeds mee willen doen voor de wereld? Het kan handig zijn om je te bedenken wat je graag wilt bereiken voor je dood gaat. Maak een moodboard waarop je inspirerende plaatjes en teksten plakt. Zo wordt zichtbaar wat je wilt bereiken.

Stap 2: Kijken naar de mogelijkheden

Goed, je hebt nu voor je wat je wilt bereiken en waar je uiteindelijk terecht wilt komen. Maar hoe ga je dat bereiken? Het is belangrijk realistisch te kijken naar de mogelijkheden. Zwem je niet in het geld en heb je een gezin met kinderen dat je moet onderhouden, dan kun je niet zomaar je baan opzeggen. Je zou kunnen proberen een avondopleiding of cursus te volgen als dit nodig is of vast wat ervaring op te doen in het werk wat je graag zou willen doen terwijl je nog wel de zekerheid van je vaste baan houdt. Het zal even keihard werken zijn, maar je kunt niet in één keer alles aan de kant zetten voor een onzekere toekomst.

Stap 3: Voorbereiding

Je weet wat je wilt bereiken en nu zijn de voorbereidingen van groot belang. Zorg voor een financiële buffer en maak een duidelijk uitgewerkt plan. Het is belangrijk dat je een doelstelling hebt, zodat je weet waar je naartoe werkt. Je zult veel discipline moeten hebben en kunnen plannen. Ook kan een flinke dosis lef geen kwaad. Vraag om hulp en probeer zoveel mogelijk te weten te komen over je nieuwe roeping.

Stap 4: Focus

Focus je volledig op je nieuwe project. Zorg dat iedereen er vanaf weet en ga er vol voor. Dus ga solliciteren of zorg bekendheid voor je eigen bedrijf. Het uitbreiden van je netwerk helpt hier altijd bij. Sta open voor nieuwe ervaringen en probeer zoveel mogelijk te leren. Hier heb je zelfvertrouwen voor nodig, je zult moeten geloven in jezelf!

Fotocredits:
Bayt Blog

Share This