Het einde van de ov-chipkaart

Het einde van de ov-chipkaart

Vind jij het betalen met de ov-chipkaart drie keer niks? Je bent niet de enige! Er zijn nog steeds erg veel klachten over het reizen op deze manier, dus moet er een oplossing komen. Ook een Kamermeerderheid wil van de ov-chipkaart af. 

Er zijn nog steeds veel problemen met dit kaartje waar je mee kunt reizen. Het in- en uitchecken werkt niet altijd goed of mensen vergeten het, je moet altijd een flink bedrag op je kaart hebben staan om hem te kunnen gebruiken en ook het meereizen is niet meer zo gemakkelijk als het was. Daarnaast hanteren alle vervoersbedrijven andere tarieven en is het lastig om inzicht te krijgen in je reisgegevens.

De VVD wil voor 1 juli een nieuwe manier om te betalen voor je reizen met het openbaar vervoer en ook volgens de PVV moet er een alternatief komen. Er zijn al meerdere ideeën zoals het betalen met je telefoon, het gebruiken van je bankpas of achteraf betalen. Op dit moment moet dit nog getest worden. Het is dan ook nog niet duidelijk of en wanneer de ov-chipkaart vervangen gaat worden.

Fotocredits:
Wesepe

Share This