Heb je geld nodig om gezond te kunnen leven?

Heb je geld nodig om gezond te kunnen leven?

Gezond leven lijkt de laatste tijd steeds duurder te worden. Je moet opeens allerlei soorten superfoods aanschaffen met een enorm prijskaartje en ook voor een sportlesje betaal je de hoofdprijs. Betekent dit dat je geld nodig hebt om gezond te kunnen leven?

Klein budget

We hebben meteen een heel fijn antwoord voor je: nee. Gelukkig maar. Want het is toch gek dat je zoveel geld neer zou moet leggen om een beetje gezond te kunnen zijn? Natuurlijk maakt geld het wel gemakkelijker, maar ook met een beperkt budget kom je een heel eind. Je hebt natuurlijk wel wat creativiteit nodig en je moet wat bewuster met je boodschappenlijstje om kunnen gaan.

Gezond eten

Ongezond eten is vaak heel goedkoop te krijgen, terwijl gezonde voeding wat duurder is. Toch kun je veel geld besparen en gezond eten door te werken met verse ingrediënten die je bijvoorbeeld koopt op de markt. Verse producten zijn een stuk gezonder en hoeven niet veel duurder te zijn. Zorg ervoor dat er veel voedingsstoffen zitten in de producten die je eet, dan heb je er ook weinig van nodig om gezond te blijven. Superfoods zijn nergens voor nodig. Er zijn tenslotte ook een heleboel goedkopere heel gezonde producten. Superfoods zijn een leuke aanvulling, maar ze kosten meer dan dat ze goed doen voor je lichaam.

Sporten

Ook sporten kan zo duur of goedkoop als je het zelf wilt. Natuurlijk is het wel belangrijk om goede materialen aan te schaffen, maar als je die eenmaal hebt, kun je vrijwel gratis sporten. Ga lekker een rondje hardlopen in de buurt of sport thuis met een paar gewichten. Op internet kun je filmpjes opzoeken voor allerlei oefeningen die je thuis kunt doen. Die personal trainer is heel fijn natuurlijk, maar echt niet noodzakelijk. Je kunt het best zelf, en voor heel wat minder geld!

Fotocredits:
PZC

Share This