Gratis boeken in Hoog Catharijne

Gratis boeken in Hoog Catharijne

In het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne is het sinds enkele dagen mogelijk om gratis boeken te komen halen. Er is een speciale Boekspot geopend waar je een boek kunt uitzoeken voor niets. Ook kun je hier je eigen boeken achterlaten, het liefst met een briefje er in voor de volgende lezer. 

Het idee achter deze boekspot is dat lezen goed voor je is en we het allemaal wat vaker zouden moeten gaan doen. Schrijver Ronald Giphart heeft de Boekspot geopend en een aantal van zijn eigen boeken achtergelaten. Het is de bedoeling dat mensen hier zelf ook boeken achter gaan laten met een plakbriefje er in waarop je je ervaringen met het boek zet.

Het is een leuk initiatief omdat het het lezen stimuleert. Bovendien kan het je veel geld besparen als je nu geen boeken meer hoeft te kopen, maar op deze manier steeds weer een ander boek kan lezen. Je kunt ze mee naar huis nemen, maar ook gebruiken om bijvoorbeeld in de trein te lezen. Daarom is de locatie in het winkelcentrum van hét treinenknooppunt van Nederland ook zo goed bedacht.

Wil je wat meer gaan lezen? De kosten van het kopen van een boek kunnen je nu in ieder geval niet meer tegenhouden, want lezen kan helemaal gratis!

Fotocredits:
DUIC

Share This