Goedkope zorgverzekering is vaak duurkoop

Goedkope zorgverzekering is vaak duurkoop

Tot en met 31 december is het mogelijk om je zorgverzekering op te zeggen en over te schakelen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Veel mensen maken van deze mogelijkheid gebruik omdat ze hopen goedkoper uit te zijn. Maar helaas blijkt het zo te zijn dat goedkoop vaak duurkoop is. 

Een goedkope zorgverzekering; het lijkt zo fijn. Maar kijk wel even goed naar de voorwaarden voordat je zomaar iets afsluit waar je geld mee denkt te besparen. Want het zou best eens kunnen zijn dat je uiteindelijk juist veel duurder uit bent. Zogenaamde budgetpolissen hebben namelijk meestal speciale voorwaarden. Zo kan het zijn dat je niet zelf mag kiezen bij welke zorginstelling je geholpen wordt en moet je vaak extra betalen voor bepaalde behandelingen. Op jaarbasis kun je dan alsnog duurder uit zijn dan wanneer je een zorgverzekering kiest met een hoger maandbedrag.

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan zeker voordelig zijn, maar het is wel belangrijk dat je goed kijkt waar je je precies voor verzekert en wat de voorwaarden zijn. Lees dit dus goed door voor je kiest voor een andere zorgverzekeraar, dan weet je zeker dat je niet onnodig veel betaalt.

Fotocredits:
Zorgverzekering

Share This