Goedkope schoencadeautjes

Goedkope schoencadeautjes

Sinds zaterdag is de Sint weer in het land en dat betekent dat kinderen hun schoentje weer mogen zetten. Een groot feest, want zij denken dat ze zo maar gratis cadeautjes en snoepgoed krijgen van de goedheiligman. Helaas moeten ouders dat toch echt zelf betalen. Daarom hier wat suggesties voor goedkope schoencadeautjes. 

Sommige kinderen krijgen enorme cadeaus in hun kleine schoentje. Jammer eigenlijk, want dat is helemaal niet nodig. Tenslotte gaat het meer om het plezier van het zetten van een schoentje en de spanning de volgende ochtend. Zal de Sint een cadeautje achter hebben gelaten? Kleine cadeautjes zijn al genoeg om kinderen heel gelukkig te maken. Denk daarbij eens aan één van de volgende schoencadeautjes:

  • Kijk eens of ze nog leuke kleine cadeautjes hebben bij een tweedehands winkel. Via Marktplaats is ook veel te vinden.
  • Verdeel een groot cadeau in meerdere kleine cadeautjes. Geef bijvoorbeeld niet in één keer een heel pak met stiften, maar verspreid de stiften over meerdere cadeautjes. Een mooie pen is ook al genoeg als cadeautje.
  • Maak een zakje met wat kruidnoten of strooigoed.
  • Breng eens een bezoekje aan goedkope winkels als de Action of Ikea. Je hoeft natuurlijk niet een hele zooi aan goedkoop speelgoed voor je kinderen te kopen, maar je kunt daar wel leuke kleine schoencadeautjes scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi stickervel, leuke schriftjes of een kleurboek?
  • Wil je helemaal goedkoop uit zijn? Schrijf een mooie brief van de Sint met een leuke kleurplaat er bij.

Vergeet vooral niet dat het bij het Sinterklaasfeest om de gezelligheid gaat. Kinderen zullen snel tevreden zijn wanneer je ze niet te veel verwend en de grotere cadeaus kunnen best even wachten tot pakjesavond. Overigens hoef je ook dan echt niet veel geld uit te geven voor een leuke avond.

Fotocredits:
Kaasboerderij Bennesse

Share This