Goedkope last minutes boek je zo!

Goedkope last minutes boek je zo!

Een last minute is de laatste tijd vaak niet goedkoper dan wanneer je eerder een reis boekt. Wanneer je toch graag op het laatste moment wilt boeken, zijn er wel manieren waarop dit goedkoper kan dan als je niet zo goed oplet. Probeer in ieder geval rekening te houden met de volgende dingen. 

Flexibiliteit

Het is bij het boeken van een last minute heel belangrijk om flexibel te zijn. Het kan namelijk zo een paar tientjes schelen wanneer je net een dag eerder of later vertrekt, maar ook de luchthaven van waaruit je vliegt kan invloed hebben op de prijs. Focus dan ook niet alleen op Schiphol, maar kijk ook eens naar de prijzen van Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Groningen, Brussel of Düsseldorf. Flexibiliteit in de bestemming is ook belangrijk wanneer je voor een goede prijs op vakantie wilt. Pin je niet vast op één land, maar kijk wat de mogelijkheden zijn.

Vergelijken

Vergelijk zoveel mogelijk verschillende sites om een goed idee te krijgen van de verschillende prijzen. Op de ene website kan een reis heel duur zijn, terwijl een ander dezelfde reis veel goedkoper aanbiedt. Er zijn ook websites die voor jou verschillende sites met elkaar vergelijken.

Boek niet in het weekend

In het weekend liggen de prijzen over het algemeen iets hoger omdat mensen meer tijd hebben om op zoek te gaan naar een vakantie. Als je slim bent, kijk je op dinsdagmiddag. De prijzen liggen dan wellicht iets lager omdat er minder mensen zoeken naar vakanties.

Los ticket en verblijf

Soms is het voordelig om een ticket en verblijf samen te boeken, maar op andere momenten zijn losse tickets weer een stuk goedkoper. Bekijk allebei de mogelijkheden en maak zo een goede keus.

Blijf zelf nadenken

Sommige aanbiedingen lijken wel te mooi om waar te zijn, en vaak blijkt dat ook inderdaad zo te zijn. Bekijk dus goed wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen en sta er niet gek van te kijken als je vakantie opeens een stuk duurder wordt naarmate je verder bent in het boekingsproces. Ook het lezen van recensies is altijd erg belangrijk. Zo weet je beter of de reis echt zo mooi is als hij lijkt.

Fotocredits:
Last Minute Zonvakantie

Share This