Goedkoopste vakantielanden

Goedkoopste vakantielanden

Heb je nog geen vakantiebestemming gekozen? Vakanties zijn over het algemeen erg duur, maar er zijn ook landen waar je maar weinig uit hoeft te geven.  Dit zijn de goedkoopste vakantielanden.

Deze lijst is opgesteld door ING Economisch Bureau aan de hand van de prijzen van hotels en restaurants in de twintig meest populaire vakantielanden van Europa.

Hongarije

Hongarije is meer dan de helft goedkoper dan Nederland, waardoor je daar heel wat meer plezier hebt van je zuurverdiende centjes. Bovendien heeft dit land genoeg te bieden voor toeristen. In de bruisende hoofdstad Boedapest vind je veel (goedkope) gezellige terrasjes.

Tsjechië

Ook Tsjechië is een stuk goedkoper dan ons eigen land. Praag trekt zomers veel toeristen. Je kunt hier de prachtige handgemaakte marionettenpoppen in de etalages bewonderen en het grootste burchtencomplex ter wereld bezoeken. Ook in de winter is het goed vertoeven in dit land.

Slowakije

Slowakije is misschien niet het eerste land dat in je op komt als je aan een heerlijke vakantie denkt, maar je kunt je hier prima vermaken. Bratislava heeft schilderachtige straatjes en een paradijselijk park. Bovendien is het hier 30% goedkoper dan in Nederland.

Polen

Polen heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. Wat dacht je van het oude concentratiekamp Auschwitz? Geen vrolijke bestemming, maar wel heel bijzonder om te zien. Ook de natuur in Polen is erg mooi en er zijn veel boerderijen waar je kunt logeren.

Portugal

Portugal is dan wel niet zo goedkoop als de Oost-Europese landen in dit lijstje, maar het scheelt toch een kwart met Nederland. Het is een fantastische vakantiebestemming met veel zon, zee en strand, maar ook cultuur en leuke steden zoals Lissabon.

Waar je absoluut niet op vakantie moet gaan als je op de centen wilt letten? Scandinavië is helaas erg duur. Noorwegen staat op de laatste plek van de top 20, je betaalt hier wel 75% meer dan in Nederland.

Bronnen:
Reizen

Fotocredits:
Travelbird
Goedkope Vakantie

Share This