Goedkoop overnachten op vakantie

Goedkoop overnachten op vakantie

Een hotelkamer voor het hele gezin kost vaak stapels met geld, maar ook een camping is niet meer zo goedkoop als je misschien zou denken. Hoe kun je dan toch nog voor weinig geld overnachten op vakantie? Planetfem geeft een aantal tips! 

Couchsurfing

Couchsurfing is een hele avontuurlijke manier van reizen. Het principe is simpel: je reist naar een ander land en overnacht daar op de bank, een luchtbed of logeerbed van iemand die zijn huis voor jou ter beschikking stelt. Eigenlijk logeer je dus bij een local en dat maakt het reuze interessant. Je kunt zo veel informatie krijgen over de stad waar je bent en leert het land op een hele andere manier kennen. Voor je het weet maak je bovendien nieuwe vrienden! Lijkt het je wel wat om zo nu en dan internationale reizigers rond te leiden door je eigen stad? Dan kun je natuurlijk ook je eigen bank aanbieden!

Kamer huren

De iets luxere variant van couchsurfing is het huren van een bed, kamer of zelfs heel appartement van een particulier. Vaak zijn dit mensen die een extra logeerkamer hebben of zelf een andere woning hebben. Bij Airbnb.nl is het mogelijk om voor weinig geld unieke accommodaties bij lokale verhuurders te huren. Dit is ook een leuke manier om een buitenlandse stad op een hele andere manier te leren kennen.

Goedkoop kamperen

Luxe campings met zwembad en animatieteam kosten tegenwoordig minstens zo veel als een hotel. Dat is dus niet bepaald een goedkope manier van vakantie vieren. Wel kun je er voor kiezen een goedkope en vaak ook veel sfeervollere camping te zoeken. Zo overnacht je bijvoorbeeld voor een paar euro op een natuurcamping. Het is een beetje primitief, maar zeker avontuurlijk!

´s Nachts reizen

Gaan jullie een rondreis maken en heb je weinig moeite met in slaap vallen? Dan kun je ook overwegen ´s nachts te reizen. Neem bijvoorbeeld een slaaptrein, of overnacht in de bus. Vaak betaal je hier wel een toeslag voor, maar dit kan een stuk goedkoper zijn dan een hotel. Bovendien gaat er zo geen tijd verloren aan het reizen zelf.

Fotocredits:
Routard

Share This