Goedkoop of toch liever wat duurder?

Goedkoop of toch liever wat duurder?

Goedkope winkelketens zoals de Ierse Primark en onze eigen Action zijn ongekend populair. Veel mensen vinden het heerlijk om hier flink in te kunnen slaan tegen bodemprijzen. Maar zijn deze goedkope producten echt wel zo goedkoop? Of ben je uiteindelijk duurder uit? 

Goedkope producten zijn op lange termijn niet altijd goedkoper. De aanschafprijs ligt wel lager, maar wanneer de kwaliteit slecht is, zul je veel sneller weer iets nieuws moeten kopen. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van spullen niet zo zeer naar het prijskaartje te kijken, maar eerst naar de kwaliteit van het product. Dan kun je daarna bekijken of de prijs hier mee in verhouding is.

Spullen die je veel zult gebruiken, slijten sneller. Hierbij is het belangrijk dat het van goede kwaliteit is, anders kun je zo weer naar de winkel. Een spijkerbroek kan bijvoorbeeld heel snel kapot gaan of van mindere kwaliteit worden na het wassen. Je gebruikt dit dan ook veel en intensief. Woonaccessoires die toch alleen maar op een kast staan en waar verder weinig mee gebeurt, hebben een minder goede kwaliteit nodig. Tenslotte zullen ze minder snel slijten. En ook een jurkje dat je alleen bij bepaalde gelegenheden draagt, hoeft niet heel goed van kwaliteit te zijn.

Koop je toch goedkopere spullen, ga er dan voorzichtig mee om. Zeker met kleding moet je je goed realiseren dat het wat sneller slijt. Was op lage temperaturen of zo nodig met de hand. Probeer de droger zo min mogelijk te gebruiken, hier gaan je kleren snel van achteruit.

Fotocredits:
Feel Magazine

Share This